Gyere el az I. SÍPARK TEREPFUTÓ VERSENYRE!

Sokan tudják rólam, hogy nagyon szeretek hegyen, azon belül terepen futni. Szeretek egyedül lenni, magányomban végiggondolni a teendőket, eseményeket és megbirkózni az adott terepviszonyokkal. Itt nem igen nézi senki, hogy lila vagy zöld ruhában futok, mennyire vagyok trendi, csak ritkán találkozom emberrel. Szeretem, hogy néha egy-egy állatot meglesek vagy éppen felriasztok. A terepfutás rendkívül változatos, nem lehet megunni: emelkedők, lejtők, erdők, panorámás részek, keskeny ösvények, köves, nyomvályús széles utak váltakozhatnak. Ugyanaz az útvonal minden évszakban mást nyújt: visszatart a hó vagy porzik az út vagy éppen csúszik minden lépés az emelkedőn. Az elmúlt években a Kétkerék Vendégház közelében sok-sok útvonalat bejártam. Ezek közül válogattam, amikor összeállítottam a 2018. július 7-én, a Sípark területén megrendezésre kerülő I. Sípark Terepfutó Verseny tervét. Célom, hogy mindenkinek megmutassam a Felső-Mátra azon részeit, amelyeket más teljesítménytúrák, futóversenyek eddig nem érintettek.

A rajt/cél helyszín a csodálatos hegyi legelőkön elterülő Mátraszentistváni Sípark, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Tátrára és a környező hegyekre:

Kilátás a mátraszentistváni Síparkból a Magas-Tátrára (Fotó: Sípark)


Három távon mérettethetik meg magukat a versenyzők:

“Családi túra” – 5,5 km – amíg Anya vagy Apa fut, a család többi tagja sétálhat/futhat/kirándulhat egy jót! Itt minden gyermek ajándékot kap!
“Vidróczki” – 14 km – vannak benne betyáros részek
“Hegymenet” – 25 km – azoknak, akik igazi, MÁTRAI kihívásra vágynak!

Előre szólok: nem lesz könnyű, a Mátra soha nem adja könnyen magát. De ha egyszer a végére érsz, büszke leszel magadra!

Társrendezvényünk a Hegymenet fesztivál, családi piknik: a szervezők igényes gyerekprogramokkal és koncertekkel várják a futókat és családjaikat.

Versenykiírás, NEVEZÉS: ITT 

A versennyel kapcsolatos további információkat  a Facebook oldalunkon osztjuk meg: Sípark Terepfutó Verseny

 

A meseszép Sípark télen és nyáron (Fotó:Sípark)

 

Az Evangélikus Menedékháznál lesz mindhárom táv egyik frissítőpontja, ráadásul, szuper koncerteket és családi programot is biztosítanak a futók és hozzátartozóik számára.

Patakátkelés az útvonalon (a felvétel téli bejárás alkalmával készült)

Letölthető mátrai kiadványok és hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és töltse le ingyenes mátrai kiadványainkat, melyekből megismerheti a környéket, a túra- és szórakozási lehetőségeket. A 8 kiadvány minden fontos tudnivalót tartalmaz, amire szüksége lesz, ha a Mártában szeretne pihenni, kikapcsolódni.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest