2018. február 13-án
óriási havazás kezdődött a Felső-Mátrában. Nem mondanám, hogy nagy pelyhekben hullik a hó (szerencsére, mert akkor már 1 m lenne), de sűrűn és folyamatosan. Eddig 40 cm esett, pedig az előzetes, ma már óvatosnak tűnő becslések 15 cm-ről szóltak.

Mi, mátraszentimrei lakosok hozzá vagyunk szokva az ilyen, a Magyarország más tájain már “különlegesnek” nevezett időjárási jelenséghez (=havazás), mivel itt átlagosan 5-7 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, azaz, amikor az Alföldön eső esik, nálunk nagy valószínűséggel hó. Ezért is hozták itt létre a Síparkot.

További fotók: Facebook/Sípark

Szerencsére, az utakat folyamatosan tisztítják, így lassan, de lehet haladni, Gyöngyösről, Pásztóról megközelíthetők vagyunk. A Síparkban ma rendezik meg a Mátra Kupát, ill. esti síelés is lesz. Ma van a “Sípályák éjszakája”. Remélem, addigra eláll a havazás és csillagos égbolt alatt lehet majd síelni.

A mai napon ezeket a képeket készítettük:

Hómunkások akcióban

Hómunkások akcióban

A ház tetején felhalmozódott hó

Vajon hol a kocsink? 🙂

A gép sokat segített, de sajnos nem önjáró

Ez a hómennyiség a kocsi motorháztetőjén halmozódott fel

A kirándulók nyáron ezen a padon szoktak megpihenni. Most teljesen ellepi a hó

Reggel nem volt könnyű az éjszaka során leesett kb. 20 cm hóban utat ásni, hogy a Vendégek meg tudják közelíteni az autóikat.

 

Letölthető mátrai kiadványok és hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és töltse le ingyenes mátrai kiadványainkat, melyekből megismerheti a környéket, a túra- és szórakozási lehetőségeket. A 8 kiadvány minden fontos tudnivalót tartalmaz, amire szüksége lesz, ha a Mártában szeretne pihenni, kikapcsolódni.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest