Szerző: Kétkerék Vendégház
Július 17. IV. Libegők Éjszakája a Mátraszentistváni Síparkban
Menekülne az aktuális hőhullám elől? Legjobb, ha felkeresi a Mátraszentistváni Síparkot és részt vesz a IV. Libegők Éjszakája rendezvényen. Ezen a napon a kirándulók és a kerékpárosok is felülhetnek a 2018 óta üzemelő Panorámaliftre, ami, a síszezonon kívül, kizárólag ekkor üzemel.
A négyüléses Panorámaliftet 11 és 20:30 között lehet használni.
Mint megszokhattuk, ezen a napon vezetett túrák is várják minden közeli mátrai szállás Vendégét, melyek a Sípark Hüttéjétől indulnak
Libegőn innen és túl exkluzív élménytúra Demecs Norbival
Vezetett élménytúra, mely során a résztvevők kipróbálhatják a Panorámaliftet, megcsodálhatják a környező hegyeket, betekintést nyerhetnek a felső-mátrai falvak történetébe, legendáiba, megismerkedhetnek a korábban legelőként hasznosított lejtők gyógynövényeivel.

Nappali élménytúra Demecs Norbival
Este: FÁKLYÁS túra Demecs Norbival
Szombaton este hangulatos programmal várja Demecs Norbi a vállalkozó kedvű túrázókat: naplementenéző panorámaliftezés, fáklyás élménytúra (könnyű) Mátraszentistván és Mátraszentlászló utcáin.
Regisztráció itt is szükséges!
Évek óta lakunk már a Mátrában, de nem tudom megunni a Síparkból elém táruló naplemente és panoráma látványát.
Ha szépet akar látni és jó hangulatban eltölteni a szombatot,
ne hagyja ki a Libegők Éjszakája programot!
Mi tehetné a túrázással, kirándulással töltött napot még teljesebbé?
Egy finom ebéd vagy vacsora!
A túrázókat bőséges tájjellegű ételek várják a hangulatos környékbeli éttermekben. Érdemes felkeresni a mátraszentlászlói Vöröskő Kisvendéglőt. A kínálatban többnyire tradicionális szlovák és vad ételek szerepelnek. A szlovák/tót konyha jellegzetessége a krumpli változatos felhasználása: a mátrai vendégházak Vendégeink nagy kedvence a juhtúrós sztrapacska (=krumpliból készült nokedli), a mátrai borzas (= reszelt krumpliban megforgatott sertésszelet) vagy a toksa (=krumplilepény), de sokan szeretik a vadból készült ételeket is. Ízesítésként és alapanyagként előszeretettel használják a szakácsok a vargányát is.
Kóstolja meg a Felső-Mátra ízeit!

Juhtúrós sztrapacska
Fotó: Vöröskő Kisvendéglő
Másik lehetőségként, a Sípark hüttéje előtt, a Mancsóék fél StreetFood standon lehet többféle kézműves hamburgert fogyasztani.

Mancsóék-féle hamburger